Stiftet 5. oktober 1959
Du er her: Nordby skolekorps >> Nyhetsarkiv
Besøkende nr. 2045551

Invitasjon til bygdemøte på Liahøi 26/1

Fra Nordby Idrettslag har vi fått en invitasjon til bygdemøte på Liahøi. Vi oppfordrer så mange som mulig til å stille opp den kvelden. Dette ser spennende ut. Mer om arrangementet kan du lese ved å trykke på "les mer".

Invitasjon til ellevilt Bygdemøte!
Enten du bor på Sjøskogen, Vinterbro, Kjærnes, Solberg, Melby eller Nordby – Sogner du til Nordby idrettslag, så hører du til bygda Nordby og er derfor hjertelig velkommen til et heidundrandes folkemøte på Liahøy tirsdag 26. Januar kl. 1900 – 2100
Dagene renner av gårde, og vi har valgt oss vårt bosted. Kanskje for livet. Kanskje bare for en kort stund. Hvordan vi har det her er ikke opp til andre enn oss. Det er våre dager. Våre barns barndom, kanskje også våre barnebarns arv. Summen av hva vi skaper sammen her danner ikke bare aktivitetsnivået i bygda vår. Det danner også det klima og miljø ungene våre vokser opp i.
Det handler om å investere, slik våre foreldre og besteforelder har investert før oss. Der de reiste idrettslag, velhus, lekeplasser og foreninger på dugnad. Ble kjent med sine naboer, og hvor vennskap oppsto for livet. For skulle det bli til noe, måtte alle bidra. Nå ligger imidlertid anleggene der, og det er vår oppgave å videreføre det som er påbegynt. Det var kanskje mindre forhold før. Ikke så mye tv og internett, som stjal tid fra fellesarenaene som vi nå betaler oss vekk fra. Men er det virkelig minnene fra tiden foran TV-seriene vi skal ta med oss i graven?
Uten at vi skaper sammen blir det ikke noe idrettslag. Det blir ikke noe korps, speider eller kor. Det blir ingen nattravner som trygger gatene, ingen fritidsklubb å gå til. Mange av de frivillige aktivitetene i Nordby knaker nå i sømmene. Vi mangler folk som vil bidra. Fordi verv blir sett på som et ork, og ikke som stor verdiskapning. Men tenk over dette: Hvem blir taperne om vi nå må legge ned idrettslaget? Hva skjer med samholdet, kulturarven og tilhørigheten om alle skulle trekke sitt bidrag vekk fra fellesskapet? For dette er ikke en jobb som kan settes bort på anbud. Denne jobben må vi ta selv. BONUSEN er et rikere liv og et større nettverk.
Om vi samler kreftene, DELER på oppgavene, og TØR å tenke store tanker ... Da blir det ikke så mye på hver, og vi kan få til de utroligste ting! Så i hvilken retning skal vi dra? Hvilke materiale skal vi bruke? Hvilke farger skal regjere? Hvor mye eventyr kan man bygge inn i en virkelighet? For kan man i hele tatt gå igjennom livet uten så mye som å forsøke på slikt?
Nordby IL og Begeistringsetaten utfordrer deg og dine til å heise flagg og sol over bygda. Det er vårt bosted. Det er vårt ansvar. Det er vår framtid.
Velkommen til en spennende og aldeles uforutsigbar aften, tuftet på spretne appeller, rock`n roll, og teamarbeid.
Hilsen
Nordby IL Begeistringsetaten
Tone Holm Dagsvold Rikke Soligard


<< Tilbake | Nyhetsarkiv