Stiftet 5. oktober 1959
Du er her: Nordby skolekorps >> Medlem
Besøkende nr. 2063331

Har du lyst til å begynne i Nordby skolekorps?

Vi tar opp aspiranter fra Nordby, Solberg og Sjøskogen skoler.

• Lær å spille et instrument med dyktige instruktører
• Spill musikk sammen med andre i et korps eller bli med i vår drilltropp.
• Vær med i et godt sosialt miljø på tvers av aldersgrupper og skoler
• Delta på morsomme turer og arrangementer

Vi består av drill, aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps. Samlet er vi rundt 46 medlemmer, hvorav 19 er i drilltroppen!

Vi har et samarbeid med Kulturskolen i Ås som er ansvarlig for den individuelle opplæringen av medlemmene. Hver uke vil du ha en egen spilletime på Nordby skole med din spillelærer. Normalt er det opptak innen 1. mai hvert år. Søknad skjer via Kulturskolen. Trykk her
Det kan være at det er ledige plasser utenom normal opptaksperiode. Ta derfor gjerne kontakt med Kulturskolen eller Nordby skolekorps for å sjekke ut dette. Normalt sett begynner de fleste som aspirant når man går i 3. eller 4. trinn på skolen.
Alle nye medlemmer får mulighet til å møtes hver mandag kveld på Solberg skole til samspilløvelse en times tid fra kl 18 til 19.

Det å ha barn som er med i et korps eller for eksempel i et idrettslag, vil bety noe innsats fra foreldre fra tid til annen. I Nordby skolekorps har vi vært kjent for å ha en ryddig og god økonomi. Det medfører at vi nesten ikke har dugnader. Det er i grunnen bare to ganger foreldre må stille opp for korpset. Det er 17. mai hvor foreldre må stille opp noen timer med kakelotteri og salgsboder. Den andre dugnaden ser vi på som verdens beste dugnad, nemlig vår hovedinntektskilde - Tusenfrydstevnet - Norges største korpsstevne som vi har arrangert nå 10 år på rad. For foreldrene flest, medfører dette to dager med litt hektisk aktivitet på morgenen, men resten av dagen bare smil og moro og man kan gå hjem etterpå med visshet om at man har vært med på å gi glede til mange tusen store og små! Sammenliknet med å ha barn i idrettslag hvor man enten må skynde seg hjem på en hverdag, eller stå tidlig opp i helgene, for å kjøre sitt barn til kamp et eller annet sted på østlandet, er livet veldig forutsigbartbart og bedagelig ved å ha barn i Nordby skolekorps. I utgangspunktet skal ikke foreldre som kun har aspiranter i korpset delta på dugnader det første året, men vi sier selvfølgelig ikke nei hvis de har lyst til å delta.
Foreldre som har valgt å gå inn i styret og underkomiteer, som vi er avhengige av, har opplevd det som veldig positivt.

Vi har som målsetting at barn og ungdom i Nordby skal oppleve spilleglede og fellesskap i Nordby skolekorps. I motsetning til idrettslag, har ingen 'reservebenk' og alle vil få mulighet til like mye 'spilletid' uansett alder og ferdighetsnivå på spilleoppdrag/konkurranser!

Er du interessert i vite mer om Nordby skolekorps, ta gjerne kontakt via e-post: [email protected] eller ring korpsleder Hanne Erikstad på tlf 99504340.

Dere kan melde barnet inn i kulturskolen her


<< Tilbake | Medlem