Stiftet 5. oktober 1959
Du er her: Nordby skolekorps >> Nyhetsarkiv
Besøkende nr. 2484144

Beinhard jobbing og pallplassering for drillen

Pallplasseringer, jubel og mange dansetimer på gulvet oppsummerer helgen for drillen ved Norby Skolekorps denne helgen. Troppen deltok på Østlandsmesterskapet i drill og med seg hjem igjen har de både medaljer, pokaler og fine plasseringer.
Beinhard jobbing og pallplassering for drillen


- Dette var bare så sykt gøy jubler en glitrende nordbydriller i juveniletroppen sekunder etter at de var ferdige med sin første konkurranse sammen på lørdag.
Ni av jentene i denne alderskategorien deltok sammen i en konkurransegren kalt «twil team». Dessuten fikk mange av de i løpet av helgen prøve seg med sin helt egne solo på gulvet. Til sammen tok Nordby hjem en gull, en sølv og en bronse etter en forrykende helg med høy musikk, litt glitter og flyvende drillstaver på Jessheim.

Nye trender
Drill er ikke lenger kun flotte uniformer og høye kneløft fremst i korpset på 17 mai. Hele våren konkurrerer troppen flittig mot andre korps fra hele landet. Og da er det helt andre takter som gjelder.
- I tillegg til å delta sammen med korpset, er drill en teknisk veldig krevende idrett. Her må du ha både koordinasjon, styrke, rytme og bevegelighet. Og i tillegg skal du smile hele tiden mens du holder på, forklarer hovedtrener for drilltroppen Veronica Danielsen.

Mange konkurranser

Østlandsmesterskapet var den første konkurransen troppen deltok på i år. De 12 utøverne fra Nordby deltok på til sammen 15 øvelser i løpet av lørdag og søndag. De tre eldste deltok i kategorier som drilldans solo og tropp, 1 baton og exhibition. Mens de yngste deltagerne deltok i twirl team og det som de fleste var aller mest spent på: solo i kategorien «x strut».
- Da skal du danse i en slags x liksom, og du må alltid ha drillstaven din i hånden, forklarer Selma Enes som deltok i aldersinndelingen juvenile.

Ida Celine Øiehaug som blant annet har koreografert og trent jentene i sine soloer var kjempestolt av x-struterne som de kaller seg.
- Jeg syns de har jobbet utrolig målrettet mot dette denne vinteren. Dette er ikke noen lett konkurransegren, og jeg er utrolig stolte av de alle sammen, slår hun fast.

Flere pallplasseringer
Trener Veronica har passet på å snakke med jentene i forkant om at de er med på konkurransen for å få konkurransetrening og for å ha det gøy. Dessuten er det mange veldig flinke drillere i Norge som også ønsker seg pallplasseringer. Og mange av disse var på plass på Østlandsmesterskapet for å kvalifisere seg til Norgesmesterskapet litt senere i år.

- Drilling som sport i Norge har hatt en enorm utvikling de siste 10-15 årene, og i enkelte øvelser er det svært vanskelig å skulle nå til topps, forteller Veronica. Hun har selv vært dommer ved flere av drillkonkurransene som arrangeres rundt om i landet.
Til tross for advarsler fra treneren ble det flere turer opp på pallen for jentene. De yngste deltagerne fra korpset fikk sølv i kategorien Twirlteam. Seniordrillerne Malene Hagen og Ingrid Eng konkurrerer også sammen med troppen Tigerstaden drill. Her fikk de gull i troppøvelsen Exhibition Corps Senior, samt en bronse i drilldans tropp junior 3. divisjon.

Økende drillinteresse

Drilltroppen ved Nordby skolekorps har de siste året opplevd en økende interesse for drill som fritidsaktivitet.
Troppen har medlemmer fra hele Ås, og med sine 25 medlemmer er den nå en av de største øst for Oslo. Flere medlemmer enn det kan ikke drillen ta imot dette året, og derfor er det bestemt at de ikke kan ta imot flere medlemmer på drillen i år.
- Vi satser på kunne slippe til flere når vi forhåpentligvis får mer treningsplass i løpet av neste år, forklarer hovedtrener Veronica Danielsen.Beinhard jobbing og pallplassering for drillen: Juvenilejentene på gulvet under sin Twirl team opptreden
Juvenilejentene på gulvet under sin Twirl team opptreden
Beinhard jobbing og pallplassering for drillen: Trener Ida Celine Øiehaug har trent juvenilejentene i X strut det siste året. Her i en god prat etter at en av soloene var gjennomført.
Trener Ida Celine Øiehaug har trent juvenilejentene i X strut det siste året. Her i en god prat etter at en av soloene var gjennomført.
Beinhard jobbing og pallplassering for drillen: Mye hopp og sprett i X strut
Mye hopp og sprett i X strut
Beinhard jobbing og pallplassering for drillen: Og jubel og velfortjent skryt når man er ferdige
Og jubel og velfortjent skryt når man er ferdige
Beinhard jobbing og pallplassering for drillen: 1 baton foran dommerne.
1 baton foran dommerne.
Beinhard jobbing og pallplassering for drillen: Konkurransetroppen. Glade for at alle var i mål.
Konkurransetroppen. Glade for at alle var i mål.
Beinhard jobbing og pallplassering for drillen: Sølv og jubel for Juvenilejentene.
Sølv og jubel for Juvenilejentene.<< Tilbake | Nyhetsarkiv