Stiftet 5. oktober 1959
Du er her: Nordby skolekorps
Besøkende nr. 1379507

Medaljefest for Nordby drill

Hele ni ganger fikk jentene fra Norby drill klatre opp på pallen under årets første store nasjonale drillkonkurranse.

Halve troppen deltok på drillkonkurransen Skjærsgårdsdrill sist helg


I konkurranse med over 350 andre drillere fra hele landet ble det både gull, sølv, bronse og en kvalifiseringsbillett til de eldste jentene i drillen til Nordby Skolekorps da de sist helg deltok i den nasjonale konkurransen Skjærgårdsdrill i Holmestrand.
-Dette er fantastiske resultater, og det sier mye om den innsatsen hele laget har lagt ned i treningstimene sine, slår hovedtrener Veronica Danielsen fast.

Mange gode konkurrenter

Jentene deltok i en rekke konkurranseklasser under samlingen, og var både alene og sammen med en duettpartner på gulvet. Til sammen fikk de med seg 3 gull, 3 sølv og 2 bronse. I tillegg var de to eldste på laget med og vant gull i tropp sammen med samarbeidstroppen Tigerstaden fra Oslo.
Det var i overkant av hva de i forkant turte å håpe på. Det er mange gode konkurrenter i korpsdrillmiljøet, og denne konkurransen var de egentlig med på mest for å få konkurransetrening.
Det er en rekke regler jentene skal lære seg, og det kan være en nervepirrende affære å stå helt alene på et stort dansegulv for å opptre foran dommere.

Nervepirrende sesong
Våren er konkurransesesong i blant drillere i Norge. Og for jentene i Nordby drill ser den etter helgas konkurranse ut til å bli enda lenger. En av jentene klarte å kvalifisere seg til Norgesmesterskapet i drill i Bergen i juni. Det er et vanskelig nåløye å komme igjennom. Pr dags dato drillen inne med en solodans og to tropper i Norgesmesterskapet. Det er en aldri så liten meritt i seg selv.
- Vi konkurrerer mot drillere som har større plass og mer treningstid enn vi har mulighet til å få til. At vi klarer å hevde oss såpass er vi veldig stolte av, forteller treneren.
Jentene trener på Solberg skole to kvelder i uken. Og har så liten plass at de denne sesongen ikke har kunnet ta inn aspiranter til laget. Det ser fram til en endring når nyskolen står klar til bruk om kun kort tid.
Neste konkurranse for Nordby drill blir Østlandsmesterskapet i drill første helgen i mars. Her deltar hele troppen på 20 jenter i tropp, duett og solo.


Dette vant de:

Gull
Selma Enes – X strut juvenile
Selma Enes og Alva Talmo-Rønn – Twirl duet juvenile
Ingrid Eng og Malene Hagen med Tigerstaden - drilldans tropp junior 3 divisjon

Sølv:
Marita Børud og Tuva Tvedt - twirl duet preteen beginner
Malene Hagen - Drilldans solo junior beginner
Selma Nymoen - X strut preteen beginner
Tuva Tvedt - X strut preteen intermediate

Bronse:
Ingrid Eng - 1.baton senior beginner
Maren Gromsrud Hansen og Selma Nymoen - twirl duet preteen beginner

NM kvalifisert:
Tuva Tvedt - Tuva Tvedt - X strut preteen intermediate

I tillegg oppnådde drilltroppen gode resultater i alle sine konkurransegrener.

De tok med seg en NM kvalifisering, ni medaljer og en rekke pallplasseringer hjem.<< Tilbake | Forsiden