Stiftet 5. oktober 1959
Du er her: Nordby skolekorps
Besøkende nr. 1379508

Drilltroppen ble Østlandsmestere

Jentene i Nordby drill kan nå titulere seg som Østlandsmestere, etter en forrykende konkurranseinnsats på Østlandsmesterskapet (ØM) i drill sist helg.

Hovedtroppen leverte til gull på Østlandsmesterskapet i drill i helgen


I konkurranse med 494 deltagere fra til sammen 46 korps, fordelt på 678 startnummer kom jentene tilbake til Nordby med tre gull, en sølv, en bronse, en NM-kvalifisering og en hederlig omtale av aspirantene. I tillegg til en rekke sterke plasseringer i konkurranse med drillere fra hele landet.

Mange program å holde styr på
Nordby drill fikk både åpne konkurransen, og være med å avslutte den. Aller først på gulvet på fredag var Malene med sin drilldans. Og hovedtroppen fikk gå på gulvet som tredje siste tropp før premieutdelingen søndag kveld. I mellomtiden fikk jentene vist seg på gulvet både i soloer som dance, one baton og xstrut og i duetter.

Pokaler og NM-billett
Innsatsen på gulvet gav resultater, og jentene fikk komme opp på pallen flere ganger gjennom premieutdelingen. Hyggelig var det også å se at de som ikke kom på pallen tok med seg gode resultater hjem. Dessuten har enda en av jentene kvalifisert seg til NM i Bergen med sin solo.

Hovedtroppen skal også konkurrere i NM med sitt program i Exhibition juvenile. De syns det var fint å kunne få en ordentlig gjennomgang av programmet på en så stor konkurranse som ØM er. Og gjennomgangen gikk over all forventning. Til fullsatt sal fikk de vist fram hva de har øvd på hele høsten og vinteren. Og dommerne var ikke i tvil. Troppen på 11 jenter hentet hjem gullpokalen juvenile etter å ha danset og marsjert til trampeklapp og tonene av Jungelboken.

Stor dugnadsinnsats blant drillforeldre
Gøy var det også at dommerne gav beskjed om at kostymene, hår og utrykk på troppen var bra. I vinter har drillforeldre sammen med trenerne designet og sydd antrekk. De ble arrangert flere sysamlinger på Solberg skole for å få på plass alle «diamantene» på kragene. I tillegg ble det gjort en stor jobb med å fikse hår og sminke slik at de fikk den rette looken for opptredenen.

Første konkurranse for aspirantene
For aspirantene var dette den første konkurransen de fikk være med på. De deltok i kategorien Twirl Team, og hadde med seg noen av de større jentene for å hjelpe seg på gulvet. De gjennomførte et program til 10 i stil. Etterpå fikk de komme opp på pallen og motta hver sin sjokolademedalje som var en erstatning for de ekte medaljene som blir ettersendt.
Jentene skal delta med dette programmet i NM i Bergen i juni, så de syns det var fint å kunne få en gjennomgang. Nå gjenstår det finpuss resten av våren.

De eldste jentene er for få til å kunne konkurrere i tropp alene, og har derfor slått seg sammen med Tigerstaden drill for å løse denne oppgaven. De hentet hjem en flott sølvpokal i kategorien Drilldans tropp junior.

ØM er en viktig konkurranse for drilltroppen. Ikke bare får de prøvd seg mot Norges beste drillere. De blir inspirert til å lære seg nye triks, og får konkurrere sammen med drillere i verdenstoppen.

Dette vant de:

Gull:
Hovedtroppen – Exhibition corps juvenile
Malene Hagen – X strut junior beginner
Selma Enes og Alva Talmo-Rønn – Twirl duet juvenile

Sølv:
Malene hagen og Ingrid Eng (med Tigestaden drill) – Drilldans tropp junior

Bronse:
Thea Werner Bronken og Veronica Bjerkenes – Twil duet preeteen beginner

NM-kvalifisering:
Selma Enes – X strut juvenile

Hedelig omtale:
Aspirantene med sin Twirl Team


Jentene klare for sin xstrut-konkurranse


Fornøyde etter endt gjennomføring av Exhibition


Aspirantene våre hadde sin første opptreden på gulvet denne helga, og fikk hjelp av noen av jentene fra hovedtroppen.


Malene og Ingrid sammen med Tigerstaden Drill som hentet hjem en flott sølvpokal i kategorien Drilldans tropp junior.<< Tilbake | Forsiden