Stiftet 5. oktober 1959
Du er her: Nordby skolekorps >> Nyhetsarkiv
Besøkende nr. 2484159

Ås avis: Gull, sølv og bronse til Nordby jenter under NM korpsdrill

Denne saken ble lagt ut i Ås avis som en "+artikkel 2. juli". I og med at vi har skrevet den selv, så legger vi den ut her.

Ås avis: Gull, sølv og bronse til Nordby jenter under NM korpsdrill : Glade jenter etter premieutdelingen i Bergen sist søndag. Foto: Therese Talmo-Rønn
Glade jenter etter premieutdelingen i Bergen sist søndag. Foto: Therese Talmo-Rønn

Norges Musikkorps Forbund arrangerte sist helg Landsfestival i Bergen i forbindelse med forbundets 100 års jubileum og at det er Musikkorpsenes år.
I samme anledning ble det arrangert norgesmesterskap både for musikanter og drillere.

Drillerne til Nordby skolekorps har hatt en flott utvikling de siste årene og deltatt i mange konkurranser med topp resultater. Til NM var Selma Enes og Tuva Tvedt kvalifisert i kategorien «Solo X Strut».
Med sterk konkurranse fra hele landet kom Selma Enes på 2. plass i aldersgruppen «Juvenile», mens Tuva Tvedt fikk 3. plass i aldersgruppen «Preteen».
Disse sterke resultatene ga Selma og Tuva plass på landslaget under EM i Italia i påsken 2019. Begge jentene leverte «all time high» resultatmessig og gleder seg til å representere Norge i Italia.

Ås avis: Gull, sølv og bronse til Nordby jenter under NM korpsdrill : Selma Enes og Tuva Tvedt med pallplasseringer i NM som ga dem landslagsplass og tur til EM i Italia. Foto: Therese Talmo-Rønn
Selma Enes og Tuva Tvedt med pallplasseringer i NM som ga dem landslagsplass og tur til EM i Italia. Foto: Therese Talmo-Rønn


Drilltroppen til Nordby deltok også i kategorien «Exhibition Corps Juvenile». Her tok troppen gullmedalje. Jentene viste stor fremgang fra forrige konkurranse og fremførte et fantastisk godt koordinert program.
I kategorien «Twirl team Juvenile» kom troppen på 5. plass. Flere av jentene i troppsprogrammet «twirl team» konkurrerte i sitt aller første NM og sammen hadde de en fin og koordinert fremførelse.
Det er Ida Celine Øyehaug og Veronica Danielsen som har koreografert programmet til Nordby og som også har treneransvaret.

Musikerne til Nordby hadde konsert på plenen foran den Nasjonale Scene i Bergen sentrum. Der fremførte de et svingende program under ledelse av sin dirigent Kristoffer Kregnes som en avslutning på vårsesongen.

Ås avis: Gull, sølv og bronse til Nordby jenter under NM korpsdrill : Exhibition-troppen til Nordby skolekorps leverte en flott fremføring som ga dem gullmedalje. Foto: Therese Talmo-Rønn
Exhibition-troppen til Nordby skolekorps leverte en flott fremføring som ga dem gullmedalje. Foto: Therese Talmo-RønnDe yngste musikantene fikk sitt musikalske høydepunkt da de deltok sammen med mange hundre andre på en stor konsert med Brazz Brothers på Torgallmenningen. Landsfestivalen for Nordby sin del ble avsluttet med å være med på urfremførelsen av «Jubileumsklangen» sammen med Ole Edvard Antonsen og tusenvis av andre deltagere fra hele landet.

Tekst: Bård Granerud


<< Tilbake | Nyhetsarkiv